PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kme lp programı


gökhan42
09-27-2011, 01:48
sayın yetkili ben 2-3 gün önce aldım ve bağlantıyı sağladım ama sandığım kadar kolay olmadı kalibrasyon. bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum.
1. kalibrason yaptım ama bir eksiklik olduğunu hissettim ve kontrol ettiğimde lambda sensörünü seçmemişim onu seçtim ayar yaptım ama lambda voltajı nedir kaça ayarlamalıyım?
2.arkadaşın atiker lpg sistemi ayar programını anlatmış ona göre bana nasıl yapılması gerektiğini anlatabilirmisiniz
3. aracım 2001 golf 4 73 kw bilgileri o şekilde anlatabilirmisiniz bi mantığını anlasam gerisini ben yapacamda ilk anlama olayını sizden bilip ona göre yapıyım dedim
4.benim sistemde kalibrasyon yaparken o sarı çizgi falan çıkmıyor o yüzdende kesisştiremiyorum
5.basıncını falan nasıl veya kaça ayarlamalıyım ?
şimdiden teşekkürler

MSC Elektronik
09-27-2011, 03:14
KME'nin hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? Diego G3 mü?

gökhan42
09-27-2011, 03:36
evet diego g 3 ile bağlandım .

MSC Elektronik
09-28-2011, 11:12
Merhaba, ekli manuel size yardımcı olur.

gökhan42
10-01-2011, 03:00
ben siteyi araştırırken benim programın milano programı ile aynı olduğunu gördüm bana platinca yı gönderdiniz onuda inceledim ama rastgele bakarken milano programında sadece marka isimlerinin farklı diğer herşeyin aynı olduğunu gördüm şimdi benim isteğim elinizde milano ile ilgili açıklayıcı bir bilginiz varsa paylaşmanız teşekkürler

MSC Elektronik
10-01-2011, 11:28
Merhaba, rainbow kullanım klavuzundan faydalanabilirsiniz. Klavuz ingilizcedir.

http://www.mscsi.net/destek/showthread.php?p=352#post352

gökhan42
11-29-2011, 03:14
bu kme lpg programlarında regülatör basıncını nasıl ayarlayabilirim. benim regülatörde gaz basıncını nasıl değiştirebiliyorum bir diiğeride enjektör testi denen bir bbölüm var ama pasif görünüyor onu nasıll aktif edebilirim

MSC Elektronik
11-29-2011, 03:19
Merhaba, basıncı regülatör üzerindeki alyandan ayarlayabilirsiniz. Enjektör testi sadece arızalı enjektörü kolay tespit içindir.

gökhan42
11-29-2011, 03:45
o enjektör testi denen yer enjektör temizliği içinde kullanılıyor bodrum da lpg ayarı yaparken eleman onuda yapmıştı ama benimkinde pasif gözüküyor enjektörün basıncınıda regülatör üzerinden alyan la yapıyım brc de yapmıştım ama bazı regülatörlerde direkt sistemden yapılıyor demek bizimkilerde öyle değil

MSC Elektronik
11-29-2011, 04:10
Merhaba, enjektör temizliği için basınçlı cihazlar var, sökülüp bu cihazlarda temizlenmesi gerekiyor. Bunun harici yapılan temizliklerin bir faydası olacağını sanmıyorum.

Regülatör basıncını yazılım ile ayarlayan bir kit mevcut değil, piyasadaki kitlerin tamamı mekaniktir. Sadece bazı yazılımlarda regülatör basınç değeri manuel olarak giriliyor.

gökhan42
11-29-2011, 05:30
ewet bende o şekilde gördüm regülatör basınç değerleri manuel olarak giriliyor. bende regülatörü temizlemek istiyorum bir sakıncası olurmu contada yırtılma veya başka bir sorun olarak

MSC Elektronik
11-29-2011, 05:48
Tamir takımı yoksa hiç açmayın.

gökhan42
12-01-2011, 08:31
tamir takımı yk bulamadım kme regülatör siz biliyrmusunuz satan yer varmı

MSC Elektronik
12-02-2011, 05:26
Merhaba, www.vatanlpg.com bayiimizdir, kendilerinden yardım talep edebilirsiniz.

gökhan42
12-03-2011, 11:11
benim tekrardan bir sorum olacak siz yetkili arkadaşlara benim kme diego g3 cihazım var kabloyu falanda aldım bugun format atarken birşey dikkatimi çekti manifold basıncı sıfır oynamıyor onun artı ve eksi bir faydası veya zararı olurmu onun görevi nedir?

gökhan42
12-05-2011, 01:33
manifold basıncı denen bir bölüm var aracın parametrelerini izlerken ordaki manifold basıncı vakum gibisinden birşeyler yazıyor benim bu o.o gösteriyor bu map sensörü ile alakalı bir durummu yoksa bunun farklı bir sensörümü var map sensörümü birde bunun araca bir zararı var mıdır aracım 2001 golf4 tahminen bu parça ne kadardır

gökhan42
12-05-2011, 01:36
birde arıza bölümünde herhangi bir arıza vermiyor

MSC Elektronik
12-05-2011, 02:14
Merhaba, büyük ihtimalle map sensörü ile ilgili.

gökhan42
02-26-2012, 11:58
forumdan siz yetkili arkadaşlara sormuştum ama hala yeterli bir biygi alamadım manifold basıncı 0 gösteriyor ve map sensörüm çalişiyor bunu eden yapar bilgisi olan bir arkadas yok mu

Destek
02-26-2012, 12:05
Merhaba
Mesajınız cevaplanmış. Sıfırlama sonrası Map sensörü seçimini yanlış yapmış olabilirsiniz.
Seçenekler arasında değişiklik yaparak deneyin. Eğer değişiklik olmazsa map sensörünüz arızalıdır. Değiştirmekten başka çözüm yolu yok.
Araca zararı kısa vadede olmaz. Değiştirmenizi tavsiye ediyoruz.

Destek
02-26-2012, 12:07
Ek olarak map ile manifold arasında hortum olması gerekir.
Uçlarını kontrol edin yerlerinde mi diye.

gökhan42
02-26-2012, 02:34
ayarlardan nerde nasıl bi düzenleme yapacaz kit kme marka

Destek
02-26-2012, 07:34
http://img828.imageshack.us/img828/7505/kmef.jpg

Resimde açık sekmede ki seçeneklerden deneyebilirsiniz.

gökhan42
02-26-2012, 08:56
eywallah kardeşim resim açıklayıcı olmuş ama ben bu resimde gösterilen sayfaya nasıl ulaşacağım ben genelde araba çalışırken bağlanıyorum böyle bir sayfayı görmüyorum

Destek
02-26-2012, 09:02
program açıkken f3'e bas.
Sonra 2 numaralı sekme.

gökhan42
02-26-2012, 09:35
araç çalışır sistem bağlıyken mi yapıyoruz yoksa araç çalışmadan sisteme bağlı iken mi

Destek
02-26-2012, 09:42
Kontak açıkken ve araca bağlı iken yapmalısınız.

gökhan42
02-26-2012, 09:57
ilk fırsatta yapacam yardımlarınız için teşekkür ederim

gökhan42
03-05-2012, 09:55
http://g%C3%83%C2%B6r%C3%83%C2%BCnt%C3%83%C2%BC041

gökhan42
03-05-2012, 09:57
http://www.mscsi.net/destek/C:%5CUsers%5C1416karacadag%5CDesktop%5CG%C3%83%C2% B6r%C3%83%C2%BCnt%C3%83%C2%BC041.jpg

gökhan42
03-05-2012, 10:10
bu arada benim kitin beyninin üzerinde sadece gags ecu diego yazıyor bunun ayar programı diego g3 ile aynımıdır bu arada dediğiniz yeri denedim açılmıyor açılsa bile donuyor herhangi bir işlem yyaptırmıyor bu arada ps-cc1 üzerindede öyle yazıyor ama değişen olmadı

gökhan42
03-05-2012, 10:19
lpg co2 a nın programı benimkine olabilir mi? o sadece diego

gökhan42
03-05-2012, 10:25
bu arada kme kitin map sensörü arızalı ise yenisini bulabilirmiyiz ne kadardır?

gökhan42
03-05-2012, 10:25
resmini çektim ama paylaşamıyorum

Destek
03-06-2012, 12:25
Bir mesajda sıkıntınız net bir şekilde anlatabilir misiniz?
Şuanda c01a ile bağlanamıyor musunuz?

gökhan42
03-06-2012, 08:27
şimdi ben kabloyu alırken arkadaşla görüştüm ve kme kit olduğunu söyledim arkadaş bana kablonun resmini gönderip gönderemeyeceğimi yada kaç pinli olduğunu sordu bende 4 pinli olduğunu söyledim ama resim gönderdim mi göndermedim mi hatırlamıyorum aama bu kabloyla bağlanabiliyorum.sizden yaklaşık 1 hafta önceki mesajımda manifold basıncının 0 olduğunu ve değişmediğini söylediğimde açılan bir menü ve orda basınç sensörü çeşidinden değiştirme ile normale gelebileceği yani düzeleceğini öğrendim dün akşam denediğimde kablo ile bağlanıp o menüyü açmak istediğimde o menü açılmıyor normal programı açıp o menü geldiği zaman cihaz araca bağlı iken iletişim hatası veriyor ve işlemleri çok geç yaptırıyor yani donuyor bu arada benim kullandığım program diego g 3 ama benim aracın kontrol üniteesi üzerinde kme diego yazıyor g3 falan yazmıyor kullandığım program la diego programı farklılık gösterebilirmi

Destek
03-06-2012, 05:44
Merhaba
İletişim numaranızı özel mesajla yazar mısınız?
İnternet olan bir yerde aracınıza bağlanırsanız uzaktan kontrol edebiliriz.
Sorunun lpg kiti ecu'sunda olduğunu düşünüyorum.

gökhan42
03-06-2012, 08:15
mesaj gönderdim ama burdan nereden gönderileceğini bilmediğim için bize yazın kısmından attım

kafzielist
06-05-2013, 03:01
aynı problem şuan benim aracımdada mevcut ... manifolt basıncı 0 gözüküyor .. araca bağlanmadan programı açtığımda arkadaşın verdiği şekilde ekran geliyor fakat araca bağlıyken bu şekilde bir ekran gelmiyor..bu sebeple basınç sensör çeşidini seçemiyorum..yine aynı şekilde kalibrasyon harita sayfasında gelişmiş seçeneği araca bağlıyken çıkmıyor ve araç vakumdan harita oluşturmaya çalıştığı için haritada oluşturulamıyor.. çözüldüyse lütfen yardım edin

gökhan42
09-15-2013, 11:37
hocam yardımlarınız için teşekkür ederim benim bir sorunum var bilgisayarıma reset attım yeniden lpg programını yeniden kurdum ama lpg sistemine bağlanamıyorum iletişim hatası veriyor uzaktan bağlantı ile yardımcı olabilirmisin yarın öğlden sonra 6 gibi müsait olurum uzaktan bağlantı için

Destek
09-16-2013, 01:50
Merhaba,
bağlantıya hazır vaziyette dediğiniz saatte arayabilirsiniz.

KaraCocuk
09-18-2013, 04:26
Kabloyu tanıttınızmı?

Destek
09-18-2013, 06:22
Sorun halledildi.