Mimgas SGI Ayar ve Giderilemeyen Bir Geçiş Sorunu

Konusu 'MIMGAS LPG AYARI VE MIMGAS LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve ersahca tarafından 20 Ocak 2018 başlatılmıştır.

  1. ersahca

    ersahca LPG-C02b-pro Kullanıcısı

    Katılım:
    20 Aralık 2016
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenilen Mesajları:
    761
    Selam dostlar;

    Öncelikle kusura bakmayın video biraz uzun. Uygun şekilde izlersiniz artık.

    Demem şu; görüldüğü gibi ayar iyi. Hatta dün biraz şehirlerarası gittim, benzin haritası daha da oluşmuş, bugün videoda görüldüğü gibi tekrar ayar yaptım.

    Yine görüldüğü gibi regülatör sıcaklık sınır altı hatasını siliyoruz. Bu hatayı, sabah soğuğunda, eksilerde veriyor. Geçiş derecemiz 50, ancak geçişte bir silkeleme yapıyor, 1-2 saniye gaz yemiyor, sonra toparlıyor. İşte bu hata o sıra peyda oluyor. (Yolda bağlı olarak canlı canlı da görmüştük).

    Deneyimlerime göre lpg geçerken soğutma sıvısının sıcaklığını birkaç derece düşürüyor.

    Şimdi şöyle ki; Aralık ayının sonunda regülatör sıcaklık sensörünü değiştirmiş, denemiş, soketini söküp, geçişe bakarak falan çalıştığını görmüştüm. Bugün de bu silkeleme sonrası acaba sensör çalışmıyor mu dedim; videoda da görüldüğü gibi geçiş 50 derece ve yerinde geçiyor. Ancak dediğim gibi sabahları, soğukta o sıkıntı mevcut. Sanki lpg ısınmıyor ya da geç mi ısınıyor?

    Yine videoda görülüyor; geçişi 55 yaptım.

    Bu noktada iki ihimal var: Ya kütükteki lpg ısı sensöründe sıkıntı var, yanlış ölçüyor ya da ECU'de? o_O:rolleyes:
    Elimde lpg ısı sensörü var birtane, geçenlerde değişmedim ama bir ara değişirim artık denemek için de sizler ne dersiniz, var mı fikri olan?

     

Sayfayı Paylaş