Öncelikle merhaba arkadaşlar. Yeni almış olduğum kablomla yapmış olduğum kalibrasyon sonucu oluşan ekran fotoğraflarını paylaşmak istedim. Oulaşn bu tabloya göre düşük devirde 3. viteste giderken motor arıza lambası yanıyor ve p0172 Powertrain sistem too rich bank1 hatası veriyor. Benzindeki enjeksiyon zamanı LPG deki enjeksiyon zamanı Map Tablosu Ancak önceden beri rahatsız olduğum birkaç konu var. 1- Araç rölantideyken benzinden gaza geçerken devir saati düşüp geri yükseliyor. Sanki araç boğuluyormuş gibi olup geri toparlanıyor. 2- LPG de klima açık hareket halindeyken ani devir kaybı olup stop ediyor. Aracım 1.2 motor 8valf Kit: Stefanelli SIS Sıralı sistem Montaj tarihi 2007 Montaj km 49000 şu anki km 88000 ancak ben aracı 74000km de aldım ve bu sorunlar yine vardı. Not: Benzinde bu tür problemler yaşamıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Burada ani devir kaybı derken şunu kastettim. Örneğin 2. viteste giderken yavaşlayarak durmak için ayağımı gazdan çektikten sonra debriyaja bastığımda devir saati düşüp geri toparlanıyor. Ancak klimada iken toparlanmadan stop ediyor.
Nozzle capi // enjektor motora gore buyuk oldugu anlasiliyor (hem carpanlardan hemde lpg ye gecince enjeksiyon suresinin azalmasindan) Calisma basinci 1 bara duserse biraz daha iyi olacaktir..
Merhaba, OBD (buletooth) cihazına bağladığımda aldığım STFT ve LTFT değerlerini paylaşmak istedim. STFT Benzin = % 3 ile %4 arası STFT LPG = %(-) 4 ile % (-) 7 arasında eksi değer veriyor. Map sayfasındaki değerleri hareket halindeyken 5er ve 10ar olmak üzere kısım kısım toplamda 45 puan kadar düşürmeme rağmen bu değerlerde bir değişiklik göremedim. LTFT değeri de benzinde = %1 gibi değer veriyor LPGde ise - % (-) 3 gibi değişken veriyor.
Fuel trimler genelde pozitif cikar cunku nozzle ufaktir kalibrasyonda carpan artana kadar pozitif trim olusur.. Sizde negatif trim olmus, carpanlarda 100 un altinda, yani lpg sureleri benzin suresinin altinda calisiyor. teorik olarak carpan tablosunun uat taraflarinda 120-130 degerlerini gormek gerekir. Altlara dogru indikcede 90-100 civarinda olmali, genelde tablolar bu sekilde olusur.. Sizin sistemde nozzle mi var? varsa olcusu nedir?
Sistemde nozul olup olmadığını bilmiyorum. Ancak üretici firmanın internet sitesinde benim sistemde yer alan parçalar yer alıyor. Belki aşağıdaki linki tıklayarak yer alan parçalara bakıp olup olmadığını anlarsınız. http://stefanelligroup.com/offer/kits-stefanelli-lpg-cng/full-kits/full-kit-sis-3-4-cyl-150-hp/
Gordugum kadariyla enjektorler nozzle suz tip olanlardan Yesil beyaz ve kirmizi olarak uc ayri enjektor tipi var.. Sizin enjektorunuz motora gore buyuk, bir buyuk enjektore gecerseniz arac daha saglikli olacaktir.
Merhaba, Son olarak yaptığım işlemi anlatayım. Motor üst kapağından boğaz kelebeğine ve hava emme manifolduna giden T şeklinde bağlantılı hava hortumunun eskimesinden dolayı araç hava alıyordu ve dolayısıyla rölanti sabit kalamıyordu. Bunun üzerine hava alan bağlantı kısımlarını siyah renkli sıvı conta ile kapattım ve şu an herhangibir hava alma yok. Bunun üzerine aracı soğukken benzinde rölantide çalıştırarak 80 derece sıcaklığa ulaştığında kalibrasyon işlemini yaptım. Şu an araçta zengin karışım uyarısı arıza lambası yanmıyor ancak STFT ölçüm sonucuna bakmayı unuttum. Bakınca onuda paylaşacağım. Benim asıl sorunum motor ısınmışken hareket halindeyken debriyaja bastığımda oluşan ani devir kaybı. (Rölanti 650-700 lere kadar düşüp geri toparlanıyor. Ancak klima açıkken toparlayamıyor ve stop ediyor.)
Merhaba, rolanti devrine müdahele etmeniz gerekebilir. Stefanellide rolanti ayarı ayrı yapılıyor diye biliyoruz emin olmamakla birlikte.
Merhaba, Bahsetmiş olduğunuz rölanti ayarı acaba ayrı bir programla mı yapılıyor? Bende programla ilgili numaralarla belirttiğim yerlerde oynamalar yaptım. 1 ve 2 numaralı yerle ilgili program klavuzu açıklaması Calibration procedure. The calibration program of SIS and SIS PLUS systems is based upon two fundamental parameters called “IDLE” and “CHARGE”. These values strictly depend on the LPG pressure value. Taking into account that the strategy of the SIS and SIS PLUS ECU is to emulate the functioning parameters on petrol while running on gas, the goal of the calibration procedure is to keep the displayed injection times (defined by the petrol ECU) equal, both on petrol and on gas, by working upon the IDLE parameter with the engine at idle and upon the CHARGE parameter with the engine under load. ******************************************************** 3 numaralı yerle ilgili program klavuzu açıklaması 3.6 TI Excl parameter operation In some car models the petrol ECU generates impulse trains of the injection times to compensate for particular burdens (for example: hydraulic power steering when it arrives at the limit switch, air conditioning etc.). In some cases these signals result in gas system malfunctioning. While running on gas, these impulses can be blocked by means of the TI Excl parameter operation. For example, when this parameter is set to 1,2 ms, the ECU on gas will cut off all the signals below 1,2 ms. Check that the parameter value does not exceed the half of the idle injection time value. Example: displayed idle injection time value: 2 ms, set the TI Excl parameter to 1 ms at the most. 1 numaralı IDLE değerini 3.0 yaptım ancak pek bir değişiklik hissedemedim 2 numaralı CHARGE (Basınç yükü) değerini 1.2 yaptım ancak basınç fazla olduğundan araç yığılmaya başladı ve soğukken de gaza ilk geçiş anında hemen stop ediyordu. Bu yüzden bu değerleri resimdeki şekliyle değiştirdim. Tahminime göre en önemli kısım 3 numaralı Tl Excl bölümü. Kılavuzdan ufak tefek anladığıma göre cut of süresince bu parametreyi ne kadar artırırsak o kadar süre yakıtı kesmiyor. Ancak bu süreyi de enjeksiyon zamanının yarısı kadar ayarlayın diyor. Benim enjeksiyon sürelerimde 3.8 civarı olduğu için bu değeri 1.925ms yaptım ancak yine bir değişiklik hissedemedim. (Özellikle 2.5ms ye çıkardım yine farketmedi.) Görüşlerinizi bekliyorum.