araç astra g 1.6 16 v 105 bg enjektör nuzulu: 2.00 mm sistem atiker fast1 1.3.27 şimdiden teşekkürler sayın destek
Öncelikle 5 ms kadar azcık zengin karışım 6 ms sonra ise fakir karışım var nozulların halen ufak 2.1 mm yapmalısın bunun dışında sorun gözükmüyür. birde lpg geçme zamanını en az 10 sn ayarlamalısın minumum basınç yazan yeride 0,6 yapabilirsin. ondan sonrada şu linki inceleyerek http://www.mscsi.net/destek/showthread.php?t=519 ayarları tamamlayabilirsin.
mavi çizgi yukarıda olunca zengin karışım mı oluyor?şimdiye kadar yeşil çizgi mavinin üstüne çıkarsa zengin biliyorduk.
herhangi bir sorununuz var mı? performans arıza ısığı yanması tüketimden şikayet sistemi kim kurguladıysa takdir edelim, çünkü gayet iyi bir sistem kurgulanmış, genelde pek göremediğimiz uygulamalar.
Burada okuduklarımla hep kendim düzenledim. Tek sıkıntım yakıt çok yüksek 1 lt ile 8-9 şehiriçi; 10- max. 11 de şehirler arası gidiyor.
Oktayoo aynen bende senin bildiğin gibi biliyordum atikeri ardım yeşil çizginin turuncu çizgiye zıt hareket edeceğini söylediler. çarpanı yukarı alınca yeşil aşağıya iniyor çarpanı aşağı indirince yeşil çizgi yukarı çıkıyor. Halen banada tuhaf geliyor ama aracımda ve birçok araçta denedim aynen öyle oluyor.
Ya çok zengin ya da çok fakir karışımdadır lft 0 nekadar yakın olursa 1 lt lpg ile ortalama 10-11 km yol gidebilirsin.
Oktayoo yukarıda görsele dikkat edersen 11 ms sonrası yeşil çizgi mavinin üzerinde kalmış ama turuncu çarpan çizgisine baktığımızda 11 ms sonra yakıt kısılmış durumda üst devirlerde o araç her halukarda fakir karışımda kalacaktır. Alemdarlı46 11ms sonraki çarpan çizgisini 3-4 tik yukarı kaldırdığında mavi ile yeşil birbirine yaklaşacak yeşil çizgi aşağı doğru kayacaktır. Alemdarlı46 1.10 regülatör basıncında 2.1mm nozula veya 1.00 regülatör basıncında 2.2mm nozula geçmesi gerekmektedir. Böylece aracın gaz yemesi artacak rölantide daha stabil olacak ve üst devirlerde fakir karışımda kalmayacaktır. Benim 307 de 1.00 regülatör basıncında 2.2mm nozul var rölantide lpg 4.1 ms civarında kalibrasyon sırasında hiç nozul büyük hatası almadım ve araba şuan benzinden daha güçlü ve seri desem abartmam herhalde.
benim şahsi deneyimlerim şunu gösteriyor, sistem düzgün kurgulanırsa ekonomi olması gerektiği yere geliyor, sizin aracınızda tek sorun fazla yaktığını düşünüyorsanız, bir süre benzinde kullanın, en az %70-80 daha fazla yakıt parası ödeyeceğinizi göreceksiniz.. garafikler, lft , sft ler sonucu değiştirmiyor, aracınızda oksijen sensörü aktifse, sistemde düzgün kurgulanırsa, yakıt ekonomi sağlamanın tek yolu aracı çok çok fakirleştirecek şekilde çarpanları azaltmak burda en az %25 den bahsediyorum.. bu denli bir müdahale yaparsanız zaten arıza ışığı yanar, arabanız sıkıntılı çalışır..
İlginç bir durum,bu bilgi kesin mi?ben aracımda yeşil çizginin aşağıda olduğu yerleri bir iki tık yukarı alınca yükseliyordu diye hatırlıyorum,Allah Allah...
Yeşil çizginin mavinin üstünde kalması ve çarpanı yukarı çıkarınca yeşil çizginin aşağı kaymasını ben şuan bağlıyorum. yeşil mavini üzerindeyken araç lpg de fakir karışımda kalıyor ve lpg sürelerini uzatmaya çalıştığından yeşil yukarıya kayıyor turuncu çizgiyi yukarı kaldırınca benzin ve lpg ms eşitlendiğinden yeşil çizgi aşağı kayıyor maviye yaklaşıyor. Bu durumun şununlada ilgisi olabilir lpg çok fakir veya zengin olupta benzin ms bu duruma göre düşmesi veya artması bu durumu etkileyebilir.
Ama şu bir gerçektir turuncu çarpan çizgisini yukarı kaldırınca zengin karışım aşağı indirince fakir karışım oluyor. Yeşil ve mavi çizginin pozisyonu araçtan araca montajdan montaja göre değişkenlik gösterebiliyor.