Atiker atikfast (gold) sistem excell dosyası ile yol ayarı yapma

Konusu 'DESTEK / SUPPORT(LPG SORU VE SORUNLARI FORUMU)' forumundadır ve Çağrı KORKMAZ tarafından 9 Aralık 2025 19:00 başlatılmıştır.

1. Çağrı KORKMAZ

Çağrı KORKMAZ New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Arkadaşlar selamlar.

@alusta kullanıcı adlı abimiz, Atiker atikfast uygulamasında -rec- tuşuna basınca çok detaylı şekilde kayıt oluşturuyor şeklinde bildirimde bulunmuştu fakat kendisine ulaşamadım.

Ben de kendim kayıt tutmaya başladım. Rec tuşuna basıp 1. Vites 0-6000 devir arası, 2. Vites 0-6000 devir... 5. Vites 0-6000 devir arası, böyle her viteste ve devirde aracı LPG de kullanarak kayıt oluşturdum.

Oluşan verilerden,
    benzin enjeksiyon ms,
    LPG enjeksiyon ms,
    ltft ve stft değerlerini aldım. Yanına ltft ve stft değerlerinin toplamını ekledim.

Sonrasında ise LPG map haritasındaki enjeksiyon ms değerleri arasında tabloyu süzdüm, (0-649 devir, 0-1.99ms - 18-22ms ... 6000-6500 devir, 0-1.99ms - 18-22ms arası 144 hücrelerin benzin enjeksiyon ms göre arttırma veya azaltma değerlerini tespit edip map haritaya ilave edip çıkardım.

Sorum şu olacak, bu MS değerlerini LPG kullanarak kaydettim fakat süzme işlemini benzin enfeksiyonuna ms göre yaptım. Bu ayarlamada benzin enjeksiyonu mu, LPG enjeksiyonu mu baz almalıyım?

Şuan ltft ve stft değerleri aracımda her ikisi de sıfır veya +- 2.5 oluyor.

Sizce yeniden harita oluşturup bu sefer LPG enjeksiyon ms göre mi ayarlamam gerekir?

Sayfayı Paylaş