Atiker fast enjektör ve ayar

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve Cpt.Price tarafından 11 Eylül 2025 başlatılmıştır.

1. Cpt.Price

Cpt.Price New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Atiker fast sisteme vikars fast enjektör taktım. 2.2 nozul ölçulerim. Program üzerinden atiker ahc 2 ohm seçtim. Ayar değerlerini atıyorum.
    Yorumlarınızı bekliyorum.

2. ingeniatorem

ingeniatorem New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhabalar. Aynı enjektörü bende aldım da ürün biraz sesli çalışıyor gibi. Sizin enjektörlerde sesli çalışıyor mu? Ayrıca enjektör değişimi sonrası eski enjektörlere göre ms değerleriniz düştü mü?

3. Cpt.Price

Cpt.Price New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Rolantide 3 ohm valtek 2.2 nozul ile 6 ms civarindayken bunlar 4.9 ms civarında diye hatırlıyorum.
    Evet bir miktar ses yapıyor ancak kaput kapatılınca pek duyulmuyor, benim garibime giden enjektör araç üzerinde değilken kütükten ufledigimiz zaman bir nozuldan hava çıkışı oluyordu. Lpg ile kullanınca aracı bıraktığımızda geç çalışmaya sebep veren durum bu değil mi? Sıfır bir enjektörde bu durumun olmaması gerekmez mi?

4. ingeniatorem

ingeniatorem New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Sadece 1 enjektörde mi oluyor yoksa hepsi mi hava veriyor? Ben denediğimde hepsi tutuyordu diye hatırlıyorum.

5. Cpt.Price

Cpt.Price New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Sadece 1 enjektör kaçırıyor hocam. Sanırım bu valtek tipi enjektörlerin geneli doğuştan sakat.

6. ingeniatorem

ingeniatorem New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Üretim hatası olabilir hocam firmayla konuştunuz mu? Eğer düşündüğüm firmadan aldıysanız yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Ayrıca yukarıdaki attığınız harita sadece oto kalibrasyon sonucu mu oluştu müdahale ettiniz mi ? Çarpan eğrisi biraz garip geldi açıkçası.

7. Cpt.Price

Cpt.Price New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Çarpan haritasinda biraz müdahele var ama kalibrasyon sonrası buna yakın bir eğri geliyor.

8. Cpt.Price

Cpt.Price New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Büyük ihtimal düşündüğünüz yerden aldım ama tekrar Sivas'a kargo vs. çok uğraştırmaz mı?

9. ingeniatorem

ingeniatorem New Member

Beğenilen Mesajları:
    0

10. ingeniatorem

ingeniatorem New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Whatsapp üzerinden bir iletişim kurun derim, belki kargo göndermeden bir çözüm bulunur. Bir de yazılımda en son ne seçmiştiniz ahc 2 ohm'da mıydı? Ben sorduğumda direkt Atiker 2 Ohm olarak ayarlayın dediler.

11. Cpt.Price

Cpt.Price New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Atiker ahc 2 ohm seçtim herhangi bir sorun yok dipgazda 12-13 ms gibiydi LPG tarafı

ingeniatorem bunu beğendi.
  12. Cpt.Price

Cpt.Price New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Bugün tekrar kontrolleri yaptım, enjektörlerde hava kaçırma yoktu. Sanırım biraz çalışınca oturdu.

13. ingeniatorem

ingeniatorem New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Toleransı fazla olan ürünler olmadığı için bu tip küçük şeyler bile etkileyebiliyor. Aklıma ilk başta içindeki yay vs. mi kaydı diye geldi de Allahtan hiç uğraşmadan çözmüşsünüz. Bu arada sizin sesli çalışma azaldı mı aynen devam ediyor mu ?

14. Cpt.Price

Cpt.Price New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Sesli çalışıyor hocam bayağı ses var bugün sessiz bir yerde kaput dışından da duyulduğunu farkettim. Araca uzun yıllar daha binecek olsam gerçek enjektör olarak tabir edilen enjektörlerden alırdım açıkçası. Sıradan valtek enjektörün bir tık daha iyisi veya aynısı olarak düşünmek lazım gri vikarsları.

15. ingeniatorem

ingeniatorem New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ben Youtube'da Merve Otogaz'ın lpg enjektörleri test videosunda gördüm orda yüksek basınçta bile diğer enjektörlere göre çok bi ses yoktu ama montaj sonrası işler değişti :) Eski atiker kırmızı enjektörlerden bile sesli çalışıyor gibi geldi bana. Araç içinden duyulmuyor ama dışarıdan ve kaput açıkken rahatsız ediyor açıkçası. Zaten bir de tam istediğim randımanı alamadım o yüzden bu ses olayı biraz daha göze battı bu yüzden. Ayrıca dün alibaba'da bu enjektörlerin aynısını gördüm bi yandan acaba çinde ürettirip burda markalıyorlar mı diye düşünmedim değil hocam.

16. Cpt.Price

Cpt.Price New Member

Beğenilen Mesajları:
    5
    Daha önceki konularda albien ve vikarsın çin malı olduğu söylenmiş. Bende o videoda görmüştüm. Yurtdışında Ig1 apache hd ismiyle vs. satılıyor sanırım.

17. ingeniatorem

ingeniatorem New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Valla ben Bursa'daki tesisi görünce herhalde burda üretiyorlardır diye düşündüm , bir de youtube'da bir kaç üretim videoları vardı onları görünce yerlidir dedim ama dün aynı kütüklü enjektörü görünce şaşırdım. Orjinali Zavoli'nin Apachi modeliymiş.

Sayfayı Paylaş