Atiker Sıralı Sistemde Yakıt ve Çekiş sorunu

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve ingeniatorem tarafından 28 Ağustos 2025 başlatılmıştır.

1. ingeniatorem

ingeniatorem New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhabalar. Aracım 1.6 enjeksiyonlu efsane kasa corolla. Aracımda çözülemeyen bir yakıt problemi vardı (ayrıca lpg'deki çekiş benzin kadar iyi değil) 2 3 tane lpg'ci gezdim hiç biri sorun bulamadı sadece "abi ayarı biraz kıstım" deyip gönderdiler. Geçen hafta bu yüzden lpg kablosu edindim ve bilgisayarı bağladığımda MAP basıncının sürekli 0.90 bar okunduğunu gördüm, sensör bozuk diye düşündüm ve sökmek için baktığımda basınç hortumunun koptuğunu gördüm. Şuan boruları yeniledim MAP basıncı doğru okunuyor. Sonrasında tekrardan kalibrasyon yaptırdım ve kullanmaya başladım. Birkaç tane sorum var;

1-)Regülatör basıncımı 1.20 olarak ayarlamıştım ama şuan bilgisayarda 1.23-24 civarı gözüküyor ve aldığım ekran kayıtlarına basıncın 1.10 ile 1.42 arasında hareket edebildiğini gördüm, bu bir soruna işaret ediyor mu ? (regülatör geçen sene değişti)

2-) Yakıt sorunu içinde araç şehir içi minimum 15 lt yakıyordu, bu sorun map sorunundan kaynaklı olabilir mi?

3-) Kendim kalibrasyon sonrası yakıt haritası üzerinde deneyerek aşağıdaki tabloyu oluşturdum, eğer tabloyu komple 10 birim düşürürsem çekiş eksikliği çok hissettiriyor, 10 birim artırırsamda çarpanlar çok yüksek geliyor yakıttan çekiniyorum, sizce harita nasıl düzeltme için öneriniz var mıdır?

4-) LPG'de enjeksiyon süresi rölantideyken 4.80 civarında oluyor ( benzin enjeksiyonu 3.10 ms ) diğer devirlerde de fark az değil. Süreler yaklaşsın diye haritayı kısınca süre çok az azalıyor fakat çekiş yok oluyor bildiğiniz. Araçtaki nozullar 1.8 mm takılmış bundan kaynaklı olabilir mi?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür eder , iyi akşamlar dilerim.

2. EGR

EGR LPG-C01a-pro Kullanıcısı

Beğenilen Mesajları:
    213
    Aracın zengin karisimdami fakir karisimdami anlamak için hem benzin hemde gazda rolantide MS değerlerini görmem lazım. Bana göre nozul küçük takılmış. Aracınla uyumlu nozul 2.2 mm nozuldur bu çapta nozulu taktır. Regülatörü 1.20 regülatör basıncına ayarla motor sicakken kalibrasyon yap sonrasında hem benzin hem LPG de iken ekran görüntüsü at foruma konuya ince ayarları yaptırayım. Kalibrasyon sonrası map düzenlenecek ve sıcaklık basınç düzeltme üst üste bindirme ve varsa ateşleme avans ayarı yapılacak. Enjektör manifold arası hortum uzunsa nozul büyütürken bu hortumu da mümkün olduğunca kısalttır.

Son düzenleme: 30 Ağustos 2025
  3. ingeniatorem

ingeniatorem New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Öncelikle cevap için teşekkürler. 2.2 mm nozulu nerde bulabilirim? Bugün sanayide 5 6 tane LPG'ci gezdim sadece 3 tane 2.00 mm nozul bulabildim 4. koskoca sanayide yok :D Avans ayarı yaklaşık 20 gün kadar önce yapıldı hocam. Mesaj sayınıza bakılırsa bu konuda deneyimlisiniz. Ben bu işe yaklaşık 10 gün önce başladım ve 10 gündür sürekli okuyup deniyorum. Aracımda OBD bağlantısı ve lambda sensörü yok, yol ayarını nasıl yapabilirim? Ayrıca enjeksiyon süresi olayında da kafamı karıştıran şeyler va; mesela kimisi yakıt yetmediği için enjektörler açık kalıyor bu yüzden çarpanları artırmalısın derken kimisi çarpanlar yüksek olduğu için araç yüksek yakıtı göndermek için enjektörleri açık tutuyor çarpanları kısmalısın diyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

4. EGR

Beğenilen Mesajları:
    213
    Ben 15 yıldır bu forumdayım bayadır girmiyordum sadece. Nozulları Forum yetkilileriyle görüşüp tedarik edebilirsin veya 2.2 mm matkap ucuyla deldirebilirsin. Forumda 10 yıldır ne konular açtık ne bilgiler paylaştık vay be..

ingeniatorem bunu beğendi.
  5. ingeniatorem

ingeniatorem New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Hocam ayrıca enjektörlerim eski bunları değiştirmeyi düşünüyorum. Üzerinde atiker kırmızı enjektörler var 3 0hm. Sizinde 2 ohm enjektör paylaşımınızı gördüm .Araca 2 ohm enjektör takmayı düşünüyorum bu durum herhangi bir sorun oluşturur mu? ECU 'm ATİKER Safefast. Önerdiğiniz uygun fiyatlı bir ürün var mıdır acaba? Ayrıca 3 ohm'ların 2 ohm'la değişmesi herhangi bir uyumsuzluk sorunu vs. oluşturur mu? Deneyimlerinizi bekliyorum :)

6. EGR

Beğenilen Mesajları:
    213
    Kitinizle uyumlu enjektör forumda mevcut msc özel mesaj at dönüş yaparlar. Hiçbir sorun olmaz daha iyi olur.

ingeniatorem bunu beğendi.
  7. Şenol Çelebi

Şenol Çelebi New Member

Beğenilen Mesajları:
    1
    1 yıl evvel atiker kablosu almıştım, aldığım günden beri biraz çalışıp sonrasında bağlantı kopuyor tekrar bağlanmam gerekiyor fakat tekrar tekrar kopuyordu, 1 yıl sonra derdini doğrusu msci nin hatasını buldum, sorun kablonun elektronik ünitesi motor içinde kaldığı için ısınıyor ve kopmalar oluyordu, kabloyu kesip üniteyi usb nin yanına alınca sorun çözüldü. Tavsiyem üretimi böyle yapın, milleti de mağdur etmeyin

Kalitex bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş