Lamda arızası

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve husertas tarafından 19 Mart 2012 başlatılmıştır.

1. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Selamlar,
    Atiker Fast sistem kullanıyorum.
    Aracım hem benzinde hem de LPG'de zengin karışım yapmaya başladı. Atiker programında enjeksiyon sürelerindeki %30 civarındaki bir artışı bariz görüyorum ve ayrıca eksozdan benzin kokusu geliyor.

İnternette araştırıdığım kadarıyla, Lamda sensörü bozuk sonucuna ulaştım.

Fas sistem programındaki lamda değerinden bozuk olup olmadığı sonucuna varılabilir mi? Çünkü daha önceleri 0,45 civarında olan değer 0,70 gibi görünmeye başlamıştı.

Lamda kablosunu araçta soketinden söküyor ve sonra aracı bir süre soketi sökük kullanıyorum ama arabanın çalışmasında en ufak bir değişiklik olmuyor. Bu normal mi? Lamdanın bozuk olduğunu gösterir mi

Teşekkürler, Saygılar

2. MSC Elektronik

MSC Elektronik Administrator

Beğenilen Mesajları:
    72
    Merhaba, harita üzerinde değişiklik yaptığınızda değerde bir değişme olmuyor mu?

3. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Lamda değerindeki değişmeyi soruyorsunuz sanırım.
    Bunu denemek aklıma gelmed. Değişme olursa lamda normaldir, Değişme olmazsa lamda bozuktur anlamına gelir değil mi? hemen deneyeyim.

4. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Evet, lamda sağlamsa değişikliğe tepki verir, ölçüm doğruluğu için ayrıca aracınızın servisine başvurmalısınız.

5. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Selamlar,
    Dediğinizi yaptım.

Aracım Tempra 2.0ie 16v, Atiker fast kullanıyorum. Arabada 2500 altı düşük devirlerde motor sallantılı çalışıyor. Ustalar arıza bulamadılar. Bir ay önce LPG beyni 1 nolu benzin enjektöründe açık kalmaya neden olmuştu, beyni söküp takınca düzelmişti. fakat motordaki sallantılı çalışma aynen kaldı. Şimdi sebebini arıyorum.

Aracın çarpanları ile oynadığımda lamda değerinde bir ciddi bir değişim olmuyor ama aracın benzin enjeksiyon süreleri çok değişiyor. Bu normal mi? Lamda sensörünün sağlam olduğunu gösterir mi?

Diğer bir sıkıntı ise, problemden önce otomatik ayar yaptığımda rölantideki lpg enjeksiyon süresi 4,2ms 'lerde kalırken, şimdi 5,7 ms gibi diğerlerde kalıyor. Yani araç çok yüksek çarpanda kalibrasyonu tamamlayıp bırakıyor. Benim problemim ne olabilir?

Fotolar aşağıda;

Çapan düşük:

Çarpan yüksek;

Otomatik ayar sonrasında çıkan yüksek çarpan:

Üstteki Yüksek çarpanı elimle aşağıya çektikten sonra çıkan tablo. Lamdada hiç değişim yok gibi.

Moderatör tarafından son düzenleme: 20 Mart 2012
  6. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Hava akışmetrenizin değerlerini kontrol etmenizde fayda var, harita çok çok iyi değil ama sorun çıkartacak gibide değil. Otomatik adaptasyonu bir süre denemenizi öneririm.

7. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Selamlar,

Lamdanın 300 deceden sonra devreye girmesi gerekiyor diye biliyorum.
    Benim araç sabah soğukta hiç çalışmadan kontak açıkken 1,23 değerini gösteriyor.
    Bu değer normal mi?

8. MSC Elektronik

Beğenilen Mesajları:
    72
    Üreticilerin araçlar ve üzerindeki sensör sistemleri için hazırladığı servis manuelleri vardır, bu bilgiyi internette bulabileceğiniz manuellerden en doğru şekilde alabilirsiniz. Araca ve üzerindeki sensörün üreticisine göre test koşulları değiştiği için net bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak görünen sensörünüzün çalıştığı.

Sayfayı Paylaş