LPG lamda bağlantısını nereden alıyor

Konusu 'ATİKER LPG AYARI VE ATİKER LPG PROGRAM ANLATIMLARI' forumundadır ve husertas tarafından 22 Kasım 2012 başlatılmıştır.

1. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Selamlar,

Atiker Fast sistemde LPG lamda bağlantısını nereden alıyor? Lambdayı komple söktüm ama hiç paralel bağlantı yok. Elektrik şemasında ECU den alıyor görünüyor ama kabloyu bulamıyorum.

Aracım motor revizyonuna girdi, şimdi LPG de arıza lambası yanıp yanıp sönüyor. Cihaza bağladığımda diagnoz programı lamda arızası sinyalı verip bırakıyor. Sürekli yanmıyor, uzun uzun yanıp sönmeler şeklinde. Bazen tüm gün boyunca hiç yanmadığı da oluyor.

Fast sistem programında Lambda değeri 0,53 olarak görünüyor.

Revizyon öncesinde bu arızayı vermiyordu. Acaba diyorum, motoru geri, takarken bir yerlerde temassızlığa mı neden olduk. Kablo bağlantılarını bir kontrol etmek istiyorum.

Tempra 2.0 16v kullanıyorum.

Teşekkürler.

Moderatör tarafından son düzenleme: 22 Kasım 2012
  2. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    Merhaba
    Lambda sensorune gıden aracın orj. kablolarının baglı oldugu konnektoru kontrol edin.
    Eger konnektor takılı ise bu kez kabloları kontrol etmelisiniz.

Her ikiside sizi sonuca ulaştırmadı diyelim. Bu kez adı gecen konnektor taraflarını siz ayırın.
    Yani lambda ile baglantıyı tamamen keseceksınız.
    Arıza aynen devam edıyorsa baglatıda sıkıntı oldugunu ogrenmıs oluyoruz.

Bu adımda bir sonuca ulasamamıs olursanız tesisatı kontrol ettirmenizde fayda var.
    Eğer lpg ecu'sundan geen bir adet kablo lambda sensorune baglı değilse ekranda gördügünüz lambda degerini dikkate almamalısınız.

3. husertas

husertas Member

Beğenilen Mesajları:
    17
    Konnektor takılı. Konnektöru söküp aracı sürdüğüm zaman arıza lambası sürekli olarak yanık kalıyor. Ne lambda sensöründen ne de konnektörün arkasından LPG ekusune giden bir kablo yok. Arkada görünmeyen bir yerden alıyorsa bir şey diyemeyeceğim.

Normalde lambda sensöründen bir kablonun ecuye mi gitmesi gerekiyor. Benim montaj yanlış mı bu durumda?

Peki Lamda bağlantısı olmadan, Fast programı ekranında görünen lambda değeri nereden geliyor acaba? Dikkat ettim çarpanları artırıp azalttığım zaman lambda değeri de değişiyor.

Saygılar

Moderatör tarafından son düzenleme: 22 Kasım 2012
  4. Destek

Destek Administrator Staff Member

Beğenilen Mesajları:
    1.103
    O zaman bağlantı ve tesisat ile alakalı bir durum değil.

Montaj yanlış değil, eksik.
    Baglamaları gereken bir adet kabloyu lambda çıkışına bağlamamışlar.
    Lambda çıkışından ecu'ya kablo gidiyor doğru.

Sayfayı Paylaş