Stft Ltft sorunu

Konusu 'SIRALI SİSTEM LPG AYARI GENEL BİLGİLER' forumundadır ve tk0038 tarafından 12 Aralık 2025 08:53 başlatılmıştır.

1. tk0038

tk0038 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Abilerim ustalarım öncelikle keyifli forumlar. Aranıza yeni katıldım. Peugeot 206 aracım var. Hikayem biraz uzun ama elimden geldiğince kısaltarak aktarmaya çalışacağım. Aracı benzinde kullanıyordum tekleme stop etme boğulma rölantide dengesizlik gibi sorunlarım vardı. Hiç arıza kaydı atmadığı için tespit yapamadık. Sonrasında araştıra araştıra araştıra verileri takip ettim. Benzinde stft ltft değerlerinin bozuk olduğunu tespit ettim. Şöyle ki ltft -17 lerde olup stft onu dengelemiyordu sanki ve araç boğulup yürümüyordu. 1. Oksijen sensörü bulduk, çıkma taktım rölantideki hafif yükselme ve kalkışta tekleyip stop etme sorunu ortadan kalktı.peugeot planet 2000 PC ile benzin yakıt haritasını sıfırlattım. 100 km’dir araca biniyorum şuan ltft -5.70 / -6.25 arasında geziniyor. Gelelim sorun gördüğüm yere. Stft yine dengesiz hareketler yapıyor gibi. Mesela ayağımı gazdan çekiyorum OBD üzerinden takip ederken bakıyorum, 0.78 sabit gösteriyor. Birden -25 veriyor. Araç rölantide sürekli -19 ile 25 arası geziniyor. Bazen -25 te sabite düşüyor. Normal trafikli yol şartlarında bi bakıyorum +10 +15 bi bakıyorum +5 bazende yine gaza basma şekline göre -2 ile -8 arasında geziniyor.

Bu aktardığım veriler ne derece normal? Aracın LPG sistemini tekrar aktif ettim ama benzindeki mevcut durumu düzeltmeden LPG ile kullanıma geçmek istemiyorum. Bence araç önce benzinde sağlıklı çalışmalı sonra LPG ile sağlıklı bir ayara geçilmeli diye düşünüyorum. Kafama takılan en önemli durum bu arabanın rölantide stft yi -25 veriyor olması ? Bu normal midir üstadlar yardımcı olursanız sevinirim.

2. Çağrı KORKMAZ

Çağrı KORKMAZ New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Belirttiğiniz eksi değerlere göre aracınız zengin çalışıyor. Sürüş halinde iken ayağınızı gazdan çekerseniz sabit değer görmeniz normal. Tekrar gaza basınca bu değer değişebilir. Öncelikle zengin karışım sebebini bulmaya çalışın.

3. tk0038

tk0038 New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    0.78 sabit değeri normal karşılanabilir ama -25 normal mi peki ? Ben genel forumda edindiğim bilgiye göre yanlış olduğu kanaatindeyim.

4. Çağrı KORKMAZ

Çağrı KORKMAZ New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Aracın ECU sunu resetleyin yeniden, sizin aracınızda aynı mı bilmiyorum ama LPG sigortasını çıkarın, akü kutup başını geceden çıkarın ve sabah yeniden takıp aracı benzinde bir süre kullanıp yakıt MS değerlerine tekrar bakın.

5. husnu

husnu UZMAN

Beğenilen Mesajları:
    514
    Fransız araçlar öyle oluyor, +40 -40 aralığını görmüştüm uzun yol ayarında reno meganda, -25 ler + 25 ler havada uçuyordu uzun yolda hepsini stft ltft toplamı 0 olacak şekilde yapmaya çalıştım sonuç almıştım

Çağrı KORKMAZ bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş