Vikars LPG Gaz kesince LPG gösterge ışıklarının sönmesi

Konusu 'DESTEK / SUPPORT(LPG SORU VE SORUNLARI FORUMU)' forumundadır ve Tolga YILMAZ tarafından 1 Nisan 2026 başlatılmıştır.

1. Tolga YILMAZ

Tolga YILMAZ New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba,
    Vikars anatolia sc64 lpg kiti takılı aracımda hareket halinde ayağımı gazdan çektiğim an yani benzin enjektörleri cut-off yaptığı esnada lpg gösterge ışıkları sönüyor. Gaza tekrar dokunmamla veya debriyaja basmamla beraber ışıklar şamandıradan gelen tık sesi ile beraber yine yanıyor ve araç lpg'ye geçerek devam ediyor. Vites boşa atınca veya hareketsizken rölantide gaz verip bırakınca bu sorun olmuyor. Vikars bu kitinde devir kablosu kullanmamış. İsteğe bağlı kontak elektriği kablosu var. Program ayarlarından kontak elektriği bağlantısı yapılmadığı için işaretli değil. Arızalı olabileceği şüphesi ile ecu ve lpg düğmesi değişti ama sorun devam etti. Kontak elektriği bağlantısını yapsam bu sorunun önüne geçebilir miyim?

2. ihcbn

ihcbn New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Merhaba. Aynı kitin albien marka olanını kullanıyorum yaklaşık 1 yıl oldu, montaj, ayar vs. hepsini kendim yaptım. Yaşadığınız problem büyük olasılıkla kontak kablosundan kaynaklı. Kontağı açtığınızda lpg düğmesinin ışıkları yanıyor mu bir kontrol edin. Eğer yanmıyorsa sorun %90 kontak kablosundan. Uygun bir 12v hattından bağlantı alırsanız probleminiz çözülür diye düşünüyorum.

3. ihcbn

ihcbn New Member

Beğenilen Mesajları:
    0
    Bu arada programdan da kontak kablosu seçeneğini de işaretlemeyi unutmayın.

Sayfayı Paylaş