merhaba forumunuzu internetten buldum. öncelikle cok teşekkür ederim böyle bir forum hazırladıgınız için. upload ettiğim resimleri yorumlayabilirseniz mutlu olurum.
Merhaba Değerler çok güzel. İdeal ayar olarak gösterilebilir. Nozul seçimi ve montajda isabetli gözüküyor. Rpm düzeltmeyle ilgili bilgi vereceğiz bilahere.
çok sevindim teşekkür ederim. daha önce serviste regülatörün iyi çalışmaması ya da yetersiz olmasından dolayı aracın yakıt tüketiminin artabilceği söylendi ve bana bir ara uğrayın regülatörünü kontrol edelim gerekirse değiştirelim dediler. 100 beygirlik araç için nasıl bir regülatör tam anlamıyla uygundur. atikercilerin rastgele bir regülatör takmaların ı istemiyorum. sanırım regülatörler kw olarak değerlendiriliyor. atikerin sitesindeki regülatörlere baktım 100 kw 200 kw 300 kw vs birsürü regülatör vardı. 100 beygirlik araç için sizin önereceğiniz hangisi? bir de değişmesi gerekirse illa ki aynı marka olmak zorunda mı?
Merhaba Regülatör basıncında problem olan, yetersiz olan bir kitte bu kadar düzgün harita çıkmaz. İmkansız.Problem gözükmüyor.
Sayın mehmetanıl rpm düzeltme haritasındaki yeşil rengin anlamı : Harita ekranınızda ki mavi-benzin yeşil-lpg çizgileri, Otomatik Adaptasyon tarafından RPM Düzeltme ekranındaki yeşil-fakirleşme kırmızı-zenginleşme değerleri verilerek birbirine yaklaştırılmış ve en ideal şekle getirilmiş.
yani normalde aracım zengine ayarlanmış ancak program bunu normalleştrirmeye çalışmış yazdıklarınızdan bunu anladım. peki regülatör konusu açılırsa dedikleriniz aklımda. yani sağlam parçayı değiştiremezler artık. Ah ustalar ah.. bir kaşık suda boğacaklar herkesi..
bu arada keşfettiğim birşeyi de buradanm paylaşamak isterim. LPG çalışma basınç ayarı oto kalibrasyonda 1.03 ya da 1.05 aralığı çıktıgında ve aracı kullandıgımda anlık yakıt tüketimi benzine göre yüksek gösteriyor ancak bu değeri 1.03 yerine 1.10 1.13'lere aldıgım zaman benzinde de lpgde de anlık yakıt tüketimi neredeyse eşit oluyor. sanırım oto kalibrasyonu atiker fast system tam olarak yapamıyor. Bu sene değil ancak seneye sanırım aracımın kitini OBD'li sistemlerle değiştirmeyi düşünüyorum.
Merhaba Rpm düzeltme sayfası özetle otomatik adaptasyonun yaptığı işlemleri gösteriyor diyebiliriz. Basıncı 1.03 yerine 1.10 yaptığınızda muhtemel zengin karışımın önüne geçiyorsunuz. Çarpanı düşürmek yerine basınç değerini artırıyorsunuz. Sonuç itibariyle aynı işlem.
ayrıca şunu da tecrübe ettim ki... çarpanları yükselterek zengin karışım vererek aracı daha performanslı kullanmak yerine çarpanları değiştirmeden çalışma basınç ayarını yükseltirseniz aracanın seriliği artıyor. tek sıkıntı 800 1500 devir ararsı basınç fazla yüksekse kerkinme yapıyor. özetle kalibrasyondan sonra çalışma basınc ayarlarının biraz yükseltilmesinde fayda sağladım tabi bu benim naçizane tecirebelerimle oluşmuş bir bilgi.
Bildiğim kadarıyla fazla basınç enjektörlerin çalışmasını zorlaştırıyor ve erken yıpranmasına sebep oluyor.
Merhaba Mehmet beyin dediği basıncı artırma değil. Çalışma basıncını olan değerden yüksek göstermek %10 civarında. Basınç yine 1 bar.
Merhaba Mehmet beyin dediği basıncı artırma değil. Çalışma basıncını olan değerden yüksek göstermek %10 civarında. Basınç yine 1 bar.
mehmetanıl bey şunu da unutmamak gerekir ki Sıralı lpg sistemleri ecu su olan motorlara takılıyor.Bu motorlar egzos sistemindeki lamda sensöründen aldıkları sinyale göre fakir/zengin karışım değerlendirmesine göre benzin zamanlaması yapmakta.Lpg devredeyken de bu sistem devrede şunu demek istiyorum siz lpg yi her ne şekilde ister çarpan ister basınç arttırırsanız/azaltırsanız motor belli bir kullanımdan sonra benzin zamanlamasını azaltıcak/çoğaltıcak doğal olarak lpg zamanlaması da değişecektir lamda sensörünün ölçüm aralığının dar olduğunu da hesaba katarsak sınırları zorlamak arıza lambasını yanmasına sabahları benzinde zor çalışmaya kadar gidicektir. Kendi arabam 2004 ford focus kutup başını sökersem arıza lambam sönüyor el kitabında yazdığı gibi 18-20 km sonra benzinde çalışması normale dönüyor.Ben bu sayede tecrübe ettim..